siFramo – unikátní montážní systém s One-Screw Technology

siFramo je univerzální a jednoduchý montážní systém, který nabízí maximální flexibilitu, vysokou pevnost a zároveň nízkou hmotnost. Jedná se o moderní řešení ocelových konstrukcí. Stejně jako u ostatních inovativních řešení od společnosti Sikla byl důraz kladen na snadnou a časově nenáročnou montáž bez nutnosti svařování. V tomto úvodním článku si ukážeme nejdůležitější výhody produktové řady siFramo.

 

FLS-Thread-Forming-small
 

Zvláštní pozornost jsme věnovali způsobu spojování. Pro všechny spoje na konstrukci je použit samořezný šroub s One-Screw Technology, který zajišťuje maximální flexibilitu, bezpečí a časovou úsporu při montáži. 

 

traegerprofil_F80.tif.46591

 

Patentovaný tvar profilů siFramo zvyšuje jejich tuhost při použití stejného materiálu až o 50 %. Profil drážek v krajních částech vytváří ideální přenos zatížení v dodatečně upevněném materiálu. K dispozici jsou čtyři různé rozměry profilů pro lehké až těžké zatížení, které lze vzájemně kombinovat pomocí propojovacích prvků.

 

 

 

gewichtsvergleich-01

 

Díky optimalizované hmotnosti a geometrii jsou profily siFramo oproti běžným čtverhranným profilům podstatně lehčí při zachování stejné nosnosti. Ocelový profil IPB 120 má o 50 % větší hmotnost jak srovnatelný profil siFramo.

 

 

SHB_SQF_F_10294_AW.tif.65375
 

 

Další výhodou je jednoduché připojení ke stavebním konstrukcím. Nosné profily lze snadno připojit pomocí produktů z řady siFramo na betonové sloupy, zdi, podlahy nebo válcované profily. Díky gumovým roznášecím nohám lze postavit konstrukce i na střechy s membránovým povrchem.

 

 

 

Produktbild_HCP.TIF.47102

Všechny výrobky siFramo se standardně dodávají s vysoce kvalitní povrchovou úpravou Sikla HCP (High Corrosion Protection).

 

 

 

Podívejte se na video, které ukazuje výhodu úspory času siFramo ve srovnání se svařovanou konstrukcí

 

 

 

 


 
Firma Sikla Bohemia Vám poskytne podporu formou široké nabídky služeb od projektování až po realizace. Technické oddělení připraví veškerou projektovou dokumentaci a nabízí kompletní osobní poradenství. Dostatečně zásobený sklad v kombinaci s vlastním rozvozem je základním kamenem pro kvalitní a rychlé vyřízení objednávky.

 

 

 

To jsou ve stručnosti hlavní výhody produktové řady siFramo, která má za sebou 15 let vývoje. Podrobněji se na tyto i další výhody podíváme v dalších článcích. 

 

15 let siFramo

 

Vypracoval Stanislav Kučera

stanislav.kucera@sikla.com

Komentáře