Jsou samořezné šrouby FLS odolné vůči vibracím a nesprávnému použití?

Sikla Bohemia nedávno spustila blog, na kterém Vám budeme chtít přiblížit náš systém ocelových konstrukcí a jeho výhody a také prezentovat příklady aplikací. V tomto článku se dočtete, čím je systém siFramo tak jedinečný. Věřte tomu nebo ne, je to nejmenší část celého systému: šroub!

Ocelovou konstrukci lze snadno sestavit pomocí jednoho typu šroubu

Každý spoj na siFramo konstrukci vyžaduje pouze jeden typ šroubu. Například u konstrukce z montážních lišt (něco, co obvykle není srovnatelné s těžším montážním systémem), musíte často přemýšlet nad několika prvky: délka a velikost šroubu (M6-M16), typ matice a typ podložky (šestihranná matice, kámen, podložka, přídržná destička atp.). 

FLS

U systému siFramo je ale potřeba pro každé spojení pouze jeden typ šroubu a to u všech rozměrů profilu a pro různé velikosti zatížení. To eliminuje nejasnosti ohledně toho, co je ke spojení dvou prvků zapotřebí! Samořezný šroub Sikla FLS jako inovativní spojovací technologie zjednodušuje montáž a šetří čas a náklady.

Co dělá FLS šroub tak výjimečným?

Šroub FLS je samořezný šroub, který vytváří vlastní závit v perforovaném (děrovaném) profilu

FLS-Thread-Forming-small-1

 

Při instalaci s rázovým utahovákem, což je upřednostňovaný způsob instalace, je ocel znovu tvarována a kalena, aby vytvořila vzduchotěsné spojení mezi závity šroubu a okolní ocelí profilu siFramo. Díky tomu je velmi odolný proti uvolnění (například kvůli vibracím) a zvyšuje pevnost tohoto typu spojení. Šroub FLS je vyroben z velmi kvalitní oceli.

 

Další video dokonale ilustruje použití šroubů FLS a zdůrazňuje jednoduchost instalace a výhody upevnění proti otřesům.

Šroub FLS a nízké teploty

Kombinace nízké venkovní teploty a dynamických účinků způsobených náhlým namáháním (například při spouštění čerpadla) obvykle představuje pro běžné materiály šroubů problém. Samořezný šroub Sikla FLS je vhodný pro tento extrémní případ: materiál šroubu je velmi odolný při teplotách až do -80 °C, přičemž základní požadavek byl, aby byl šroub vhodný pro dynamické namáhání v nízkých teplotách. Tato vlastnost v nízkých teplotách také přispívá k vysoké univerzálnosti šroubu z hlediska možných aplikací. 

 

Jaké výhody tedy přináší systém siFramo a jeho inovativní řešení spoje pomocí šroub FLS?

Zaručuje jednoduchou a efektivní montáž vyžadující pouze jeden typ šroubu, který:

  • eliminuje nejasnosti ohledně toho, jaké prvky použít ke spojení dvou komponentů
  • má vysokou odolnost pro vibracím
  • je univerzální a použitelný i pro venkovní aplikace v extrémních podmínkách

 

Šroub FLS je jedna z mnoha výhod systému siFramo. Všechny výhody Vám postupně představíme. Sledujte dále náš blog! 🔧⚙️📐

 

 15 let siFramo 

 

 

Vypracoval Stanislav Kučera

stanislav.kucera@sikla.com

Komentáře